Maapiirkondades asuvad ettevõtted saavad nüüdsest taotleda regionaallaenu

Merly Raudla
Copy
Sularaha. PIlt on illustratiivne.
Sularaha. PIlt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

KredEx tõi uue teenusena turule regionaallaenu, et ettevõtjad väljaspool Tallinna ja Tartut saaksid investeeringute finantseerimiseks pankadest lihtsamalt laenu. Regionaallaen võimaldab vajaliku omaosaluse osalist või täielikku finantseerimist.

Regionaallaenu saavad pankadest taotleda väljaspool Tallinna ja Tartut asuvad väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted, kes ei tegutse põllumajanduse, metsanduse või vesiviljeluse valdkonnas. Laen aitab neid ettevõtteid, kellel puuduvad vahendid pankade nõutavaks omaosaluseks.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Andres Suti sõnul on riigil vaja turutõrke piirkonnas soodustada ettevõtlust ning hoida majandus aktiivsena. "Viimasel kahel ja enamal aastal on riik pakkunud ettevõtjatele erinevaid meetmeid kriiside ja ebakindlate aegade üleelamiseks, likviidsuse ning arengu tagamiseks. Regionaallaen tuleb appi just väiksematele ning pealinnast väljaspool tegutsevatele arengupotentsiaaliga ettevõtetele, võimaldades läbi kaasrahastuse pangalaenu saamist," lausus Sutt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles