Sõmerul on autojuhtide lõks

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Pika sirge tee lõpus märkas Krista kollaste prügikastide rivi taga politseinikke.
Pika sirge tee lõpus märkas Krista kollaste prügikastide rivi taga politseinikke. Foto: Toomas Herm

Hiljuti sõitis Sõmerul elav Krista pahaimamatult mööda sirget Pikka tänavat kiirusega 50 kilomeetrit tunnis. Liiklusmärk, mis piiras lubatud suurimat sõidukiirust kuni 30-ne kilomeetrini tunnis oli jäänud ammu selja taha. Umbes poole kilomeetri pikkuse teelõigu lõpus märkas naine kollaste prügikastide rivi taga politseinikke.

Korravalvurid sõitsid operatiivsõiduki tulede vilkudes Kristale järele ja selgitasid, et ta oli sõitnud lubatust kiiremini. Pärast mõõtmisvea maha arvamist jäi Krista rikkumiseks 15 kilomeetrit tunnis. Alates 1. märtsist korrutavad korrakaitsjad trahvisumma määramisel eksimuse viiega, mitte kolmega, nagu enne muudetud liiklusseaduse jõustumist. Kui varem oleks eksimus läinud Kristale maksma 45 eurot, siis nüüd peab ta riigi tuludesse kandma 75 eurot.

Krista sõnul olid politseinikud lohutuseks öelnud, et tema ei ole täna ainuke, kes nimetatud teelõigul lubatud sõidukiirust ületab. Ja nagu saatuse irooniana sõitis Kristaga tehtavate menetlustoimingute ajal mööda Pikka tänavat veel üks auto. Politseinik oli Krista sõnul kommenteerinud, et visuaalselt on juba näha, et seegi sõidab kiiremini kui lubatud. Seega juba ühel päeval mingil ajavahemikul oli Sõmerul Pikal tänaval mitu lubatud sõidukiiruse ületajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles