Kuidas oma lemmiku eluiga pikendada?

, Südameapteegi apteeker
Copy
Parasiiditõrje on vajalik nii kassidele kui ka koertele, kuid oluline on teada, et kasutada tuleks eri preparaate: koertele sobivad parasiidivastased ravimid on kassidele lausa eluohtlikud.
Parasiiditõrje on vajalik nii kassidele kui ka koertele, kuid oluline on teada, et kasutada tuleks eri preparaate: koertele sobivad parasiidivastased ravimid on kassidele lausa eluohtlikud. Foto: Varjupaikade MTÜ

Lemmikloomad on paljudele meist parimad sõbrad ja pereliikmed, kelle heaolu tagamiseks oleme valmis tegema kõike. Südameapteegi apteeker Alina Noorkõiv selgitab, millised on lemmikloomade levinuimad terviseprobleemid ning kuidas neid ennetada.

Keskmiselt elavad koerad ja kassid 10–12-aastaseks. Koosveedetud aastate jooksul kujuneb lemmiku ja omaniku vahel tugev emotsionaalne side. Omaniku soov panustada oma lemmiku tervise püsimisse, haiguste ennetamisse ja õigeaegsesse ravisse soodustab lemmikloomade eluea pikenemist.

Inimestega sarnaselt on lemmikloomadele omased nii raskemad haigused kui ka väiksemad tervisemured. Erinevalt inimestest ei oska aga lemmikloomad rääkida oma valust või ebamugavustundest. Seega on alati mõistlikum panustada haiguste ennetamisse kui nende tagajärgedega tegele­misse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles