Eesti 200 pöördumine toob Rakvere punamonumendi teema linnavalitsuse töölauale

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere punamonument asub ehitatava riigigümnaasiumi vahetus läheduses ja linnas on tekkinud poleemika, kas nõukogude ideoloogat kandev monument oma asukoha tõttu ikka sobib sinna, kus see on.
Rakvere punamonument asub ehitatava riigigümnaasiumi vahetus läheduses ja linnas on tekkinud poleemika, kas nõukogude ideoloogat kandev monument oma asukoha tõttu ikka sobib sinna, kus see on. Foto: Marianne Loorents

Erakonna Eesti 200 ainus esindaja Rakvere linnavolikogus Rainer Miltop luges kolmapäevasel volikogu istungil ette pöördumise, milles antakse teada, et Eesti 200 on valmis võtma poliitilise vastutuse ja tegelema II maailmasõjas hukkunute mälestuseks Rakverre püstitatud monumendi teisaldamise ja selle juurde sängitatute ümbermatmisega.

Volikogu ülejäänud liikmed kuulasid pöördumise ära, kuid mingit otsest reaktsiooni ei järgnenud.

Volikogu esimees Mihkel Juhkami ütles, et protseduuriliselt ei peagi pöördumisele midagi vastama, kuid lisas samas, et volikogu esimehena annab ta linnavalitsusele ülesande teemaga siiski tegeleda. "Pöördumises on palju asju, mida peab täpsustama," selgitas ta. "Pöördumises näiteks ei mainitud, et tegemist on muu hulgas muinsuskaitsealaga. Tuleb selgeks teha, millised tegevused kaasneks, kui on soov tõepoolest monument teisaldada ja surnud ümber matta."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles