Homsest leevenevad reisimise piirangud

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Hääletamine on üks reisimise vorme.
Hääletamine on üks reisimise vorme. Foto: Toomas Huik

Valitsus otsustas täna lihtsustada reisimisel kehtivaid COVID-19 leviku tõkestamiseks mõeldud reegleid: tõendinõue kaob täielikult suurele osale Euroopa riikidest, mujalt tulles saab Eestisse siseneda ega pea jääma eneseisolatsiooni vaktsineerimistõendi, läbipõdemistõendi või negatiivse testi tõendiga.

Koroonatõendi nõue kaob reisijatele, kes tulevad Eestisse Euroopa Liidu ja Euroopa majanduspiirkonna riikidest ja Andorrast, Monacost, San Marinost, Šveitsist, Vatikanist ja Ühendkuningriigist. Kõik nendest riikidest saabujad saavad vabalt ületada riigipiiri ega pea jääma eneseisolatsiooni.

Kolmandate riikide kodanikud ja elanikud võivad Eestisse siseneda ega pea jääma seitsmeks päevaks eneseisolatsiooni, kui neil on vaktsineerimistõend, läbipõdemise tõend või negatiivset koroonatesti tulemust tõendav dokument. Riigipiiri ületamiseks sobivad kuni 48 tundi enne piiriületust tervishoiuteenuse osutaja juures tehtud negatiivse tulemusega PCR-test või Euroopa Liidu terviseohutuse komitee heaks kiidetud antigeenitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles