Noored perearstid võetakse linnades varakult sihikule

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Mitu Rakvere perearsti tegutseb tervisekeskuse hoones. Paremal Kersti Veidrik, kes püüab kaasa aidata järelkasvu värbamisele. Vasakult psühhiaater Tiiu Tandre, perearstid Katrin Kivisto ja Tiina Josua.
Mitu Rakvere perearsti tegutseb tervisekeskuse hoones. Paremal Kersti Veidrik, kes püüab kaasa aidata järelkasvu värbamisele. Vasakult psühhiaater Tiiu Tandre, perearstid Katrin Kivisto ja Tiina Josua. Foto: Vladislav Musakko

Rakvere linna eelarves on 25 000 eurot ette nähtud noore alustava perearsti toetuseks. Selline rida ilmus eelarvesse äsja menetletud lisaeelarvega, aga teisiti pole võimalik: omavalitsused peavad perearstidele võidujooksu ja ilma boonuspakettideta jäädakse selles teiseks-kolmandaks ehk lihtsalt hädavajalikust spetsialistist ilma.

Nii Rakvere linnapea Triin Varek kui ka abilinnapea Laur Kaljuvee tunnistasid, et toetuse maksmine võeti jutuks teiste omavalitsuste tegevuse tõttu. “Omavalitsuste vahel käib tihe võistlus, kõik üritavad perearstidele paremaid tingimusi pakkuda,” rääkis Varek. “Naaber Haljala on sellesse valdkonda palju panustanud. Ja näiteks Haapsalu linn, kellest ka meie eeskuju võtsime.”

Haljala vald maksab tegevust alustavale perearstile ühekordse toetusena töökoha ruumide, sisseseade ja aparatuuri soetamiseks 15 000 eurot. Samuti kaetakse valla eelarvest kahe aasta jooksul perearsti eluasemekulud kuni 500 euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles