Juhtkiri: kas rahapakk sobib ankruks?

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Kujutage ette, et olete noor õpinguid lõpetav spetsialist, tulevane perearst. Kahtlemata on juba residentuuri ajal peas keerelnud mõtted, kuhu oma teadmisi rakendama minna. Mille järgi valiksite endale koha, kus ennast sisse seada? Kas tõmbab mõni suurem linn? Või väiksem asula? Või hoopiski lapsepõlvekoduga seotud paik?

Rakvere linna eelarves on 25 000 eurot ette nähtud noore alustava perearsti toetuseks. Selline rida ilmus eelarvesse äsja menetletud lisaeelarvega, aga teisiti pole võimalik: omavalitsused osalevad perearstide nimel võidujooksus ja ilma boonuspakettideta jäädakse hädavajalikust spetsialistist ilma. Haljala vald pakub tegevust alustavale perearstile samuti boonust – 15 000 eurot. Kas raha motiveerib noort inimest end mõne paigaga siduma?

Juhtimiskultuuri õpetajad väidavad, et raha või kõrgem palk motiveerib inimest tegelikult vaid kaks või kolm kuud, siis tungivad argieluprobleemid jälle esile. Kui kaalukas otsus langetatakse pelgalt rahanumbri tõttu, siis ei pruugi tulevikul püsivat vundamenti olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles