Südamekuu innustab inimesi senisest rohkem liikuma

Merly Raudla
Copy
Rakvere Triinu lasteaias sai hommikul takistusrada läbida.
Rakvere Triinu lasteaias sai hommikul takistusrada läbida. Foto: Triinu lasteaed

Aprill on südamekuu ning paljud asutused pööravad liikumisele senisest rohkem tähelepanu. Vinni vallavalitsus kutsub valla elanikke osa võtma sammuvõistlusest, lasteaedades ja koolides pannakse samuti liikumisele suuremat rõhku.

Rakvere Triinu lasteaias pööratakse aprillis suuremat tähelepanu tegevustele, mis aitavad südame tervist hoida. Esmaspäeva hommikul võtsid õpetajad lapsed õues vastu, lepatriinud jagasid teavet südametervise kohta. Hommikul sai läbida ka takistusrada.

Triinu lasteaia õppealajuhataja Moonika Suurmaa kõneles, et kogu aprillikuuks on plaanitud igasuguseid üritusi. “Sellel nädalal pöörame suuremat tähelepanu liikumisele ja südame eest hoolitsemisele,” ütles Suurmaa ning lisas, et kuu jooksul on plaanis rohkesti õues viibida. Aprilli teisel poolel tuleb liikumisõpetaja eestvedamisel spetsiaalne terviserada õpetajate jaoks. Kogu maja rahvale tuleb õues lõunavõimlemine. “Aprillis räägime ka tervislikust toidust, rühmades kasvatatakse sibulapealseid ja hernevõrseid,” sõnas Suurmaa. Triinu lasteaed kuulub tervist edendavate lasteaedade hulka ning on tervisenädalat tähistanud juba aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles