Kaemus ⟩ “Rahva teener” – prohvetliku maiguga idealistlik jant

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
“Rahva teenris” kehastab president Zelenskõi president Holoborodkot. Sari on lihtne, kuid mitmekihiline ja idealistlik jutustus tavalisest inimesest, kellest saab riigi president.
“Rahva teenris” kehastab president Zelenskõi president Holoborodkot. Sari on lihtne, kuid mitmekihiline ja idealistlik jutustus tavalisest inimesest, kellest saab riigi president. Foto: Jaroslav Burdovõtsõn/Wikimedia Commons

Alates teisipäevast saab TV3 vahendusel kaasa elada Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi kehastatud tegelaskujule kõhedust tekitavalt prohvetlikuks osutunud komöödiasarjas “Rahva teener”. Ingliskeelsete subtiitritega on see Eesti Netflixist vaadatav olnud juba mõned nädalad. Olge hoiatatud: kui sari veel nägemata, võib järgnev kirjatükk rikkuda mõne üllatusmomendi.

Hetkeseisuga on “Rahva teener” ilmselt maailma üks kõmulisemaid telesarju, olgugi et selle esimene hooaeg valmis juba 2016. aastal. Sarja jõuti toota kaks hooaega, enne kui elu vahele tuli ja Zelenskõi päriselt oma riigi presidendiks valiti.

Praegu juhib vaba maailma kõige karismaatilisemaks liidriks tõusnud mees ukrainlaste vabadusvõitlust, tema komöödiasari elab oma elu edasi. Ning olgem ausad, keeruline on seda vaadata tänapäeval, ilma et tekiks pidevalt soov tõmmata paralleele sellega, mis edasi juhtus. Kuid “Rahva teener” imiteeris rahva soovunelmaid juba enne seda, kui elu hakkas imiteerima kunsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles