Minister autasustas viit läänevirulast päästeteenistuse aumärgiga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Aasa näitab merele selles suunas, kuhu nad rannakalurile uue aasta esimesel päeval külamehe Mart Raudsepaga (paremal) appi läksid. Meeste selja taha jääb paat, millele kiirkorras aerud otsiti.
Robert Aasa näitab merele selles suunas, kuhu nad rannakalurile uue aasta esimesel päeval külamehe Mart Raudsepaga (paremal) appi läksid. Meeste selja taha jääb paat, millele kiirkorras aerud otsiti. Foto: Meelis Meilbaum

Eile andsid siseminister Ken-Marti Vaher ja päästeameti peadirektor Kalev Timberg Tallinnas Salme kultuurikeskuses päästeteenistuse aumärgid oma tegevuses silma paistnud inimestele, kelle hulgas on viis läänevirulast.



Elupäästja III klassi medali said Võsu põhikoolis töötav Mart Raudsepp, Võsu päästekomando vanempäästja Robert Aasa, Tapa päästekomando juhtivpäästja Sergei Sahno ja päästja Andri Nugisman.

Päästeteenistuse medaliga tunnustati Võsu päästekomando meeskonnavanema Olev Pähklamäe tegevust tuletõrjesportlase ja päästjana.

Tapa pritsimehed Sergei Sahno ja Andri Nugisman sõitsid eelmise aasta 5. novembri öösel tulekahjule Tapal, kus põles korterelamu kelder. Tulekahjust oli märku andnud esimese korruse korteris olev suitsuandur. Nugisman ja Sahno kontrollisid suitsu täis keldribokse ja leidsid ühest avatud uksega boksist tulekolde lähedalt maas lamava teadvuseta mehe. Pritsimehed viisid kannatanu välja ja andsid üle meedikutele. Päästjate abita oleks mees jäänud keldrisse ja hukkunud.

Mart Raudsepp ja Robert Aasa said elupäästja medali selle eest, et päästsid Käsmus merehätta jäänud kaluri. Tänavu 1. jaanuari ennelõunal sattus inimene uppumisohtu, kui oli läinud paadiga merele. Aasa leidis kaldalt paadi. Samas sai ta veesõiduki omaniku Raudsepaga telefonitsi ühendust. Omanik tõi aerud ja kahekesi koos läksid nad merele ja toimetasid merehädalise kaldale, kus viisid sooja ja andsid hiljem üle kohale jõudnud kiirabile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles