Tunnustatud noored muusikud esinevad Tapal

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Lemsalu.
Liis Lemsalu. Foto: Ardi Truija

Kontserdisarja “Noored muusikud” seitsmes kontsert toob 9. märtsil Tapa kultuurikotta esinema lootustandvad noored muusikud.

“Mõni neist on juba kuulus ja tunnustatud, mõni vähem, kuid kõik on muusikaliselt väga võimekad. Eesmärk on anda noortele võimalus esineda ja Tapa publikule võimalus neid kuulata,” rääkis kontserdi korraldaja Reigo Tamm.
Kontserdil esinevad Liis Lemsalu, pianist Mihkel Poll ja kammerkoor Collegium Musicale dirigent Endrik Üksvärava juhatamisel. Eesti Kooriühing tunnustas kammerkoor Collegium Musicale tegevust “Aasta koor 2011” tiitliga ja koori dirigent Endrik Üksvärav sai aasta noore dirigendi preemia. Liis Lemsalu võitis 2011. aastal saate “Eesti otsib superstaari” ja pälvis tänavu Eesti muusikaauhindad jagamisel aasta naisartisti tiitli.
Mihkel Poll on noorema põlvkonna silmapaistvamaid pianiste, kes elab ja õpib Londonis ning annab arvukalt kontserte Eestis ja välisriikides. Tema repertuaar on ajastuliselt ja žanriliselt väga lai, ulatudes Bachist Ligetini, barokist nüüdismuusikani.
Kontserdisari on kestnud seitse aastat ja igal aastal on antud üks kontsert.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles