Teede olukord peale keerulisi talveilmasid pole kuskil kiita

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Rakvere Pikk tänav meenutab praegu jalakäijale rohkem kruusakarjääri kui kõnniteed.
Rakvere Pikk tänav meenutab praegu jalakäijale rohkem kruusakarjääri kui kõnniteed. Foto: Marianne Loorents

Koos lumikellukestega annavad tooni teisedki kevadekuulutajad. Nimelt löökaugud, rööpas kruusateed ja paksult killustikuga kaetud kõnniteed. Üsna ekstreemsete oludega talv valmistas omavalitsustele palju peavalu ning valmistab kevade hakul ilmselt ka edasi.

Lõhki läinud lumelükkamise arved tuleb korvata ja paraku kipub see teede hilisema hoolduse arvelt tulema, kui just rahandusministeerium ei halasta. Nimelt pöördus Lääne-Viru Omavalitsuste Liit rahandusministeeriumi ja peaministri poole palvega katta ekstreemsest talvest johtunud lisakulud. Pöördumises on ka kirjas, et 2022. aasta toetusfondist teede hoolduseks eraldatud vahenditest on suur osa omavalitsustel ära kasutatud ning mõnel juhul isegi oluliselt peale makstud. Kohalike teede lume- ja libedustõrjeks ning teede tavapäraseks hoolduseks-remondiks raha lihtsalt ei jätku. Pöördumine läkitati teele märtsi lõpus ja vastust sellele veel laekunud ei ole.

Küll aga veereb eluke edasi, loodetavasti veerevad varsti rulluisud ja rattadki ning omavalitsused peavad siiski teede oma kuludega hooldamisele mõtlema. Üks murekoht on näiteks Pikk tänav Rakveres, kus talvel maha puistatud killustik praegu kontskingaga ja lapsevankriga liikumise pehmelt öelda keeruliseks teeb. “Killustiku korjab kokku ikkagi see, kes selle sinna maha pani,” sõnas Rakvere abilinnapea Kert Karus, viidates linna lepingulistele partneritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles