Kadrina vald saab uue visuaalse identiteedi

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Kadrina valla uue visuaalse identiteedi keskseks elemendiks on puuleht.
Kadrina valla uue visuaalse identiteedi keskseks elemendiks on puuleht. Foto: Kadrina vald

Kadrina vald sai uue visuaalse identiteedi. Puulehemotiiviga põhikujunduse ja lisaelementidega terviklahenduse lõi loovagentuur Tabasco disainer Stepan Solodkov, kes pälvis 2018. aastal Eesti parima disaineri tiitli.

"Ei ole just igapäevane, et üks väike omavalitsus nii põhjalikult mõtleb oma visuaalse identiteedi professionaalselt läbi," ütles Kadrina kultuurikoja direktor Ahto-Lembit Lehtmets. "Ikka selleks, et tervitada ühiselt mõistetavalt ja ühtemoodi sõbralikult nii vallakodanikku kui ka külalisi."

Kadrina valla identiteedi kujundamiseks ammutas Solodkov inspiratsiooni valla rikkalikust territoriaalsest eripärast. Seda piirkonda kaunistavad looduslikud vaatamisväärsused, nagu järved, metsad ja põllumaad. Peamisteks sümboliteks valiti kaks elementi: puuleht, mis kujutab loodust ja sümboliseerib kasvu, ning põldude siluetid, mis peegeldavad piirkonna põllumajanduslikku osatähtsust ja teisalt tähistavad kihtidena Kadrina valla mitmekesisust eri tasanditel – nii kultuuris, spordis kui ka ettevõtluses. Identiteedi loomisel lähtuti põhimõttest, et selle uus ja nüüdisaegne väljanägemine oleks kooskõlas Kadrina maalähedase ja vaoshoitud esteetikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles