Kõik Ferrero Ardennes S.A Belgia tootja Kinderi kaubamärgi maiustused kutsutakse turult tagasi

Merly Raudla
Copy
Kõik Ferrero Ardennes S.A Belgia tootja Kinderi kaubamärgi maiustused kutsutakse turult tagasi.
Kõik Ferrero Ardennes S.A Belgia tootja Kinderi kaubamärgi maiustused kutsutakse turult tagasi. Foto: Põllumajandus- ja toiduamet

Eesti kauplustesse on jõudnud Belgia tehases toodetud Kinderi kaubamärgi maiustused, mis eemaldatakse ennetava meetmena müügilt.

Mitmesugused Belgias toodetud Kinderi kaubamärgi tooted on jõudnud AS-i Prisma Peremarket, Maxima Eesti OÜ ja Rimi Eesti Food AS-i kauplustesse. "Edasimüüja on antud tooteid müügile saatnud üle Eesti ning toodete müügilt eemaldamisega tegeletakse," selgitas põllumajandus- ja toiduameti peaspetsialist Triinu Allika.

Tagasikutsumine ei puuduta Kinder Surprise'i 20-grammist üllatusmuna, millel on originaalfooliumil eestikeelne tekst, kus on maaletoojaks märgitud AS Mobec. Šokolaadid on toodetud Ferrero Poola tehases.

Tagasikutsumine ei puuduta Kinder Surprise'i 20-grammist üllatusmuna, millel on originaalfooliumil eestikeelne tekst, kus on importijaks märgitud AS Mobec.
Tagasikutsumine ei puuduta Kinder Surprise'i 20-grammist üllatusmuna, millel on originaalfooliumil eestikeelne tekst, kus on importijaks märgitud AS Mobec. Foto: Põllumajandus- ja toiduamet

Kõik saastuda võinud toodete partiid eemaldatakse müügilt. Tarbijatel, kes on kõnealustest partiidest endale tooteid soetanud, on õigus pöörduda kaebusega kaupleja poole, kellelt toode osteti.

Kõik Ferrero Ardennes S.A Belgia tootja Kinderi kaubamärgi maiustused kutsutakse turult tagasi.
Kõik Ferrero Ardennes S.A Belgia tootja Kinderi kaubamärgi maiustused kutsutakse turult tagasi. Foto: Põllumajandus- ja toiduamet

Kinderi tooteid seostatakse võimaliku salmonellaga saastumise ja salmonelloosi haigusjuhtumitega mitmes Euroopa riigis, sealhulgas Suurbritannias, Saksamaal, Iirimaal, Norras, Hollandis, Luksemburgis, Rootsis ja Prantsusmaal.

Salmonelloos on nakkushaigus, mida põhjustab salmonellabakter. Salmonellad on looduses laialt levinud mikroorganismid, mis esinevad loomade seedetraktis, aga ka linnumunades, toorpiimas ja mujal loomsetes ning mitteloomset päritolu toiduainetes. Salmonella on toidul märkamatu ega muuda toidu lõhna ja maitset. See on kõige sagedamini esinev bakteriaalne toidumürgitus. Salmonelloosi ennetamiseks tuleb täita hügieeninõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles