Hädaabinumbriga võeti ühendust Tšehhist

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Hädaabinumbril 112 helistati ida regioonist (Ida- ja Lääne-Virumaa kokku) eelmisel nädalal 3674 korral.
Hädaabinumbril 112 helistati ida regioonist (Ida- ja Lääne-Virumaa kokku) eelmisel nädalal 3674 korral. Foto: Elmo Riig

Möödunud nädalal registreeris häirekeskus Lääne-Virumaal 340 sündmust, mille puhul pidid reageerima kas päästjad, kiirabimeedikud või politseinikud.

Kiirabisündmusi oli 210, politseil 98 ja päästeteenistusel üheksa sündmust. 23 sündmust olid sellised, et reageerima pidid eri ametkondade operatiivtöötajad. Sündmuste arv oli tavapärasest natuke suurem, mis on tingitud kuu algusest.

Kõige rohkem vajati möödunud nädalal Lääne-Virumaal kiirabi rindkerevalu, südamehaiguste, kõhu-, seljavalu ja hingamisprobleemide tõttu. Politseile mõeldud teadete seas domineerisid teadaanded joobes isikutest, liiklusõnnetustest ning lähisuhtevägivallast ja liiklusrikkumistest. Päästjatele andsid kõige enam tööd liiklusõnnetused ja ohu likvideerimised.

Möödunud nädalal oli Lääne-Virumaal ka juhtum, kus siin elav naisterahvas saatis oma Tšehhis elavale sõbrannale SMS-i, et on endal veenid läbi lõiganud ja lebab vereloigus. Sõbranna võttis kohe ühendust Tšehhi häirekeskusega ning selle kaudu edastati info siinsele keskusele. Kohapeal saadeti välja kiirabi. Kuigi SMS-is kirjutatu tõele ei vastanud, vajas inimene siiski meditsiinilist abi. Niisugune sündmus on hea näide, kuidas riikidevaheline infovahetus toimib, et abivajajad sõltumata asukohast abi kätte saaksid. Muidugi selleks, et abi võimalikult kiiresti kohale jõuaks, on kõige õigem ise otse numbril 112 helistada.

Hädaabinumbril 112 helistati ida regioonist (Ida- ja Lääne-Virumaa kokku) 3674 korral, mida on tuntavalt rohkem kui nädal varem ning ka tavapärasest rohkem. Samas on suurem kõnede arv kuu alguses ootuspärane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles