Miljarditel hakkas "Külm"

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Ansambel "Miljardid".
Ansambel "Miljardid". Foto: Mia Tohver

Miljardite uus lugu "Külm" räägib üksildusest, statistikast ja talisuplusest.

Ansambel Miljardid andis välja uue loo pealkirjaga "Külm". "Meie sees hubiseb soojus, aga päris suur osa meist on end mähkinud virtuaalse, külma teki sisse, panemata tähele, kuidas jahe informatsioon meid tundetumaks muudab," rääkis bändi solist Marten Kuningas. "Tunnen seda selgelt omal nahal, eriti kui mu ekraanitarbimine tõusuteel on. Statistika ei valeta: viimased nädalad üle nelja tunni päevas ehk ligi 1/7 nädalast. Kui öeldakse "võitle tule vastu tulega", siis ise võitlen külma vastu külmaga, käies igal hommikul külma duši all või jões. See elustab."

Statistika järgi käib 3/5 Miljardeist talisuplemas. Viie peale kokku veedetakse aega nutiseadmes 105 tundi ehk rohkem kui neli päeva nädalas. Kusjuures keskmise toob alla Peedu, kes kasutab nuppudega telefoni. 

Uue ajastu kontekstis on teravalt esil küsimus energiast nii majanduslikus, klimaatilises kui ka individuaalses mõttes. Kuidas seda lahendada? 

"Anna oma käsi, kui sul on külm" kõlab fraas uuest loost. Viimased poolteist kuud on tõestanud, et eestlased tahavad ja suudavad toetada neid, kes seda vajavad. Trummar Kristjan Kallas ütles, et kapseldumine ja kangekaelsus sünnitab koletisi, leebus ja sõbralikkus aga langetab müürid, mis takistavad ligimesi hoidmast. "Kuidas aga sellest vaost välja saada, mida terve elu oled kündnud?" küsib ta. 

"Külma" miksis Sten Sheripov, kellele see oli esimene koostöö Miljarditega. Kujunduse autor on bändi kauaaegne kollaborant Helmi Arrak.

Lisaks traditsioonilistele voogedastusplatvormidele on "Külm" olemas kodumaises äpis Fairmus. 

Kuula lugu SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles