Kadrina vald tähistas sünnipäeva pidude ja külast külla trallitamisega

Merly Raudla
Copy
Kadrina valla sünnipäevareis külast külla.
Kadrina valla sünnipäevareis külast külla. Foto: Merly Raudla

Kadrina vald sai 9. aprillil 30-aastaseks ning esimene ametlik sünnipäevapidu peeti juba reede õhtul, mil kutse saanud pidulised tähistasid ümmargust sünnipäeva vallamaja taga asuvas angaaris.

1999. aastast Kadrina vallavolikogus olnud Risto Murumägi meenutas, et 90. aastate algul oli keeruline ja segane aeg. Külanõukogu ei teinud suurt midagi, andis ainult sõjakomissariaadi kutseid kätte, juhiti mujalt. “Kui tuli vald, siis hakkasid asjad vähehaaval liikuma,” meenutas Murumägi ja lisas, et on oma volikogukarjääri ajal näinud igasuguseid aegu. “Mina ekstreemsusi ei armasta, katsun tasakaalustada,” tunnistas mees.

Leho Karjus oli Kadrina vallavolikogus aastatel 1993–2005. “1993 olid vallavolikogu valimised. Siis ma kandideerisin ja rahvas usaldas mind,” meenutas Karjus ja lisas, et sai selle aja sees mitut ametit pidada. Valla algusaastad olid ülesehitamise aeg. “Kõigil silmad särasid peas ja kõik tahtsid midagi ära teha. Mõned asjad tulid hästi välja ja mõned kehvemini. Kõik andsid panuse, kuidas oskasid,” kõneles Karjus ja lisas, et aeg oli tore. Kuigi õppida ei olnud kelleltki, kõik pidi ise mõtlema ja tegema. “Kohtumõistjaks oli enda südametunnistus,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles