Nobenäpud punusid perepäeval varjevõrke

Merly Raudla
Copy
Vabatahtlikuna võrgupunumise juures näpunäiteid jaganud Krõõt Nõmmela-Mehide (esiplaanil) juhendas kõiki uusi punumishuvilisi. Rakvere teatri näitleja Tiina Mälberg soovis kiirkursust algajale.
Vabatahtlikuna võrgupunumise juures näpunäiteid jaganud Krõõt Nõmmela-Mehide (esiplaanil) juhendas kõiki uusi punumishuvilisi. Rakvere teatri näitleja Tiina Mälberg soovis kiirkursust algajale. Foto: Marianne Loorents

Pühapäeval Rakveres Karmeli koguduse ning lasteaia Kaur hoones ja õuealal Ukraina sõjapõgenike toetuseks toimunud heategevuslik perepäev tõi kokku nii palju rahvast, et pühamus ja lasteaias ei pääsenud hästi liikumagi. Lisaks annetamisele sai abikäed päriselt külge lüüa varjevõrkude punumisel.

Kui üldiselt käis perepäeval möll, oli Kauri lasteaia varjevõrkude punumise ruumides kosta vaid vaikset nohinat. Aeg-ajalt põikas sisse mõni laps, kes tuli tunglemisest eemale rahus suhkruvatti sööma. Või saabus mõni uudistaja lihtsalt korraks toimetustega tutvuma.

Laekvere külje alt kohale sõitnud Lili Morgen Klaasmägi lasi kääridel usinasti käia ning lõikas riideribadele sälke sisse. Ta rääkis, et on kodus isegi vanema voodipesu sobivat värvi värvinud ja ribadeks lõiganud, et Ukrainasse saatmiseks varjevõrke punuda. “Kui hakkad materjali otsima, siis selgub, et ega seda ei olegi nii väga,” sõnas Klaasmägi ja lisas, et tegelikult iga kangas varjevõrgu jaoks ei sobigi. Näiteks trikotaaž venib, võtab vett sisse ja muutub liiga raskeks. Läikivad kangad ei kõlba samuti, sest hakkavad valguse käes mängima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles