Mäos hävis tulekahjus puitelamu

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Puithoone hävis tulekahjus.
Puithoone hävis tulekahjus. Foto: Juri Kari

Esmaspäeval kell 18.52 anti häirekeskusele teada, et Kadrina vallas Mäo külas oli süttinud ühekorruseline puitelamu.

Kadrina vabatahtlike päästjate saabumise ajaks oli 300 ruutmeetri suurune hoone lausleekides ja selle katus hakkas kokku kukkuma. Tulekahjule suudeti piir panna kell 20.46.

Omanik sai kergeid käte- ja näovigastusi ning kahjuks hävis hoone täielikult, samuti langes tuleroaks traktor. Päästesündmus lõpetati kell 22.29 ning sellel osalesid neli põhiautot, kolm paakautot, vabatahtliku päästekomando tulekustutus- ja päästeauto, juhtimisauto, kiirabimeedikud ja politseinikud.

Tapa päästemeeskonna vanem Juri Kari rääkis, et kui oldi teel sündmuskohta, oli paksu musta suitsu kaugelt näha ning päästjatel seetõttu lihtne orienteeruda. "Kuna nägin, et suits oli juba nii paks, tõstsin sündmuse astme teiselt kolmandale, siis reageerib automaatselt operatiivkorrapidaja, kes tuli Harjumaalt."

Kari sõnul oli ühekorruseline palkmaja lausleekides ja põles ka maja juures seisnud traktor. "Ega seal päästa polnud midagi, katus juba varises sisse," sedastas ta. 

Maja omaniku vaatas üle kiirabi ning ta lahkus sündmuskohalt. "Pärast tulid sinna vaatama kaks kassi, tumedam ja valge, kes olid ilmselt majaga seotud," lisas Juri Kari.

Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles