Villaveres õpetatakse, kuidas hakata linnuvaatlejaks

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Niiduveere õpipaik on Kaido Veski ja tema pere (pildil) loodud õuesõppekeskus, kus toimuvad nii harivad väliloengud kui ka kultuuriüritused.
Niiduveere õpipaik on Kaido Veski ja tema pere (pildil) loodud õuesõppekeskus, kus toimuvad nii harivad väliloengud kui ka kultuuriüritused. Foto: Marianne Loorents

Villavere külas asuv Niiduveere õpipaik avab õuesõppehooaja linnuteemalise väliloenguga. Õuerahva ülikooli esimesele koosviibimisele laupäeval, 16. aprillil tuleb külla harrastusornitoloog Peep Veedla, et rääkida sellest, kuidas igaühest võib saada linnuvaatleja.

Veedla tutvustab lõunast alustaval üritusel ka oma linnuraamatuid. Lisaks on kavas põnevad hariduslikud tegevused lastele. Huvilised saavad osaleda lühikeses sissejuhatavas praktikumis "Kuup-paasaia rajamine – kuidas alustada ja mida silmas pidada" ning õpipaiga tutvustustuuril. Kohapeal on avatud ka kodukohvik.

Niiduveere õpipaik on samanimelise talu juurde loodud harivate väliloengute ja kultuuriürituste toimumispaik, kus alates 2019. aastast on tegutsenud Virumaa Rahvaülikooli Selts. Niiduveere peremehe Kaido Veski sõnul ei lasknud vahepealsed koroonaaastad õpipaiga programmi seni täielikult käima saada, küll aga on selleks suveks plaanitud nii mõndagi huvitavat.

Tagasi üles