Lääne-Virus vajab haridust 188 Ukraina last ja noort

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kaart annab ülevaate Ukrainast pärit lastest ja noortest haridusasutustes maakondade lõikes.
Kaart annab ülevaate Ukrainast pärit lastest ja noortest haridusasutustes maakondade lõikes. Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Eesti hariduse infosüsteemis (EHIS) on 11. aprilli seisuga registreeritud 2780 Ukrainast Eestisse jõudnud last ja noort, nädal varem oli neid kirjas 1942. Lääne-Virumaa haridusasutustesse on registreeritud 188 last ja noort.

Haridus- ja teadusministri Liina Kersna sõnul on tänaseks Ukraina sõjapõgenikke jõudnud kõikide maakondade lasteaedadesse ja koolidesse. "Selleks et Ukraina sõjakoleduste eest Eestisse jõudvad lapsed ja noored õpiksid võimalikult kiiresti ära eesti keele, on oluline, et lapsed suunataks eelkõige eestikeelsetesse või keelekümblusmetoodikat kasutavatesse haridusasutusse. Eestikeelses keskkonnas omandatakse keelt oluliselt kiiremini," rääkis minister Kersna. 

EHIS-e andmetel on 2780-st Ukrainast Eestisse jõudnud lapsest ja noorest alushariduses 589 last, põhihariduses 1980, gümnaasiumis 134 ja kutsehariduses 77 õpilast. Enim Ukrainast pärit lapsi on haridusasutustesse registreeritud Harjumaal (1238) ja Tartumaal (305). Lääne-Virumaal on registreerituid 188.

Lisaks lastele on paljudesse haridusasutustesse jõudnud Ukrainast pärit töötajad. Ministeeriumi küsitluse andmetel on 64 kooli asunud tööle 80 Ukraina sõjapõgenikku. Enamik neist töötab õpetaja või õpetaja abi ametikohal, aga on ka psühholooge, tugiisikuid, õppekoordinaatoreid ning ka näiteks neid, kes on tööl kokana sööklas või aitavad koolimaja korras hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles