Rakvere linna tänavatel käib kevadkoristus

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Vaakumimur toimetab Rakvere tänavatel.
Vaakumimur toimetab Rakvere tänavatel. Foto: Kristel Mänd

Ehkki tänavu nihkus kevadise koristushooaja algus heitliku ilma tõttu tavapärasest hilisemaks ja vahepealne lörtsisadu tekitas töösse pause, käib Rakvere linnatänavate kevadkoristus täie hooga.

Rakvere abilinnapea Kert Karuse sõnul püüavad linna lepingulised heakorratöid tegevad ettevõtted kevadkoristusega järgmise nädala lõpuks valmis saada.

Kui linna hooldatavate kõnni- ja kergliiklusteede koristus vältab juba paar nädalat, siis sel nädalal alustati sõiduteede ja rentslite puhastamist vaakumimuriga. Selleks peavad väljas olema sobivad ilmaolud ja temperatuur püsivalt plusskraadides.

Avariiohtlike löökaukude likvideerimisega tehti algust juba märtsis. "Kui ilmad soojenevad ja ööpäevane keskmine temperatuur on püsivalt üle viie plusskraadi, saab alustada tänavate remonttöödega," lisas Karus.

Linnavalitsus kutsub erakinnistuomanikke üles linna korrastamisele kaasa aitama: puhastama lume sulades talvisest mustusest oma majaesised ja oma kinnistuga vahetult piirnev üldkasutatav territoorium ja kõnniteed ning korrastama koduaiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles