Jahimees kavatseb hukkunud viigerhülge rasva värviks keeta

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Eesti randades ja saarestikus elab palju rohkem hülgeid kui Soome lahes ja seal ka kütitakse neid rohkem kui põhjarannikul.
Lääne-Eesti randades ja saarestikus elab palju rohkem hülgeid kui Soome lahes ja seal ka kütitakse neid rohkem kui põhjarannikul. Foto: Liis Treimann

Reedel algaval jahihooajal tohivad Lääne-Viru jahimehed küttida kolm hallhüljest. Rakvere Jahindusklubi tegevjuht Jaan Villak ütles, et kaks-kolm luba on meie piirkonda igal aastal eraldatud, kuid tegelikult pole hülgeid kütitud. Ühe õnnetult hukkunud hülge rasva kavatseb Villak aga värviks keeta.

15. aprillist 31. detsembrini vältaval jahihooajal tohivad jahimehed Eestis küttida 55 hallhüljest. See on üks protsent mullu loendatud hallhülge asurkonnast. Hülgejahi eesmärk on ennekõike ennetada ja leevendada hülgekahjusid kaluritele.

Valdavalt kütitakse hülgeid Lääne-Eestis: kuni 35 isendit tohib küttida Liivi lahes, kümme saarte põhja- ja läänerannikul ning kümme Soome lahes. Neist kolm luba, nagu mainitud, anti Lääne-Viru jahinduspiirkonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles