Sõjapõgenikega tulid kaasa mitmed oskused

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere haigla juht Ain Suurkaev tõdes, et paraku ei saa Ukrainast tulnud meditsiinitöötajaid nende õpitud erialal kasutada, sest seadused seda ei luba.
Rakvere haigla juht Ain Suurkaev tõdes, et paraku ei saa Ukrainast tulnud meditsiinitöötajaid nende õpitud erialal kasutada, sest seadused seda ei luba. Foto: Meelis Meilbaum

Paraku ei saa kõigi sõjapõgenike oskusi meil rakendada, sest seadused ei luba. Näiteks töötab Rakvere haiglas hooldajana naine, kes Ukrainas on arstiametit pidanud 30 aastat.

Rakvere haigla juht Ain Suurkaev rääkis, et aktiivravis ei saa Ukraina meditsiinitöötajaid kasutada isegi abiõena, kes meil tegelikult alles õeametit omandavad. Et välisriigist tulnu saaks siin meditsiinilist abi osutada, peab ta läbi tegema seaduses sätestatud toimingud. Näiteks andma eksamid, töötama mentori käe all, sooritama eesti keele pädevuseksami. Ja teisel Ukraina meditsiinitöötajal tuleb seetõttu leppida Rakvere haigla köögis abitööliseametiga.

Suurkaevu sõnul käivad läbirääkimised kolmanda sõjapõgenikuga, et täita haiglas veel üks hooldaja ametikoht. Haiglajuhi sõnul pole ta kuulnud, et üldse arutataks mingeid muudatusi, mis lihtsustaksid siin teistest riikidest tulnud meditsiinitöötajatel omandatud erialal tööle asumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles