Evelin Poolamets: Vinni endise sovhoosijuhi nimi peab mälestustahvlilt kaduma (6)

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Vinni spordihoone kõrval asuv mälestuskivi Vinni näidissovhoostehnikumile ja selle pikaajalisele juhile Heino Kallastele.
Vinni spordihoone kõrval asuv mälestuskivi Vinni näidissovhoostehnikumile ja selle pikaajalisele juhile Heino Kallastele. Foto: Toomas Herm

Vinni vallavolikogus olevad EKRE saadikud esitasid volikogu esimehele ja vallavalitsusele ettepaneku arutada järgmisel istungil Vinni näidissovhoostehnikumi (NST) kunagise juhi Heino Kallaste nime eemaldamist mälestuskivilt, mis asub Vinni spordikompleksi ees.

"Leiame, et praeguses Ukraina sõja kontekstis on eriti lubamatu, et austame diktatuurirežiimis osalejaid," algab ettepanek. Evelin Poolamets ütles telefonivestluses, et ettepaneku koostajaile sobiks ka ainult Kallaste nime ja daatumite eemaldamine tahvlilt. Nõnda jääks alles ülemine rida, kus kirjas "Vinni NST 1940–1995".

Vinni vallavolikogu esimehe Aili Taali sõnul hakkas Poolamets asja ajama valest otsast, kuna maatükk, millel kivi asub, kuulub aktsiaseltsile Vinni Spordikompleks, mitte vallale. Taal selgitas, et sellise algatusega tahvlilt nime eemaldamine pole volikogu pädevuses, kuid ettepanekust tuleb kindlasti juttu eelarvekomisjoni kogunemisel, mis eelneb järgmisele volikogu istungile.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles