Tapa valda kavandatakse kahte kergliiklusteed

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Uudeküla–Porkuni kergliiklustee asendiplaan. Punane joon on kergliiklustee, sinine joon markeerib kergliiklustee valgustatud ala.
Uudeküla–Porkuni kergliiklustee asendiplaan. Punane joon on kergliiklustee, sinine joon markeerib kergliiklustee valgustatud ala. Foto: Jaanus Annus

Kavas on rajada 1,39 kilomeetri pikkune Jäneda – Jäneda jaama ja 4,11 kilomeetri pikkune Uudeküla–Porkuni kergliiklustee. Maksumus selgub nelja kuu pärast, kui valmivad kergliiklusteede ehitusprojektid. Tõenäoline on siiski, et enne 2025. aastat teed valmis ei saa.

"Tapa piirkonnas on pikim ja tuntuim kergliiklustee Tapa ja Moe vahel, Tamsalu piirkonnas Tamsalu ja Uudeküla vahel. Samuti on rajatud mõlema linna siseseid ning tõmbekeskusi ühendavaid kerg- ja kõnniteid," rääkis endine Tapa vallavanem Riho Tell.

Kuid sellega ei piirduta. Eelmise aasta 16. septembril kuulutas Tapa vald välja Jäneda – Jäneda jaama ja Uudeküla–Porkuni kergliiklusteede projekteerimistööde riigihanke. Telli sõnul tuleneb nende rajamise vajadus liiklusohutusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles