Arvamus Pange see EKRE kinni

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Eva Samolberg-Palmi.
Eva Samolberg-Palmi. Foto: Erakogu

Tegelikult on väga kurb tõdeda, et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimees Mart Helme ei üllatanud enam kedagi, kui avaldas riigikogu ees peetud kõnes arvamust, et paljud Ukrainast Eestisse saabunud noored naised hakkavad siin prostituutideks. Häbiväärsed väljaütlemised sealt suunalt on juba tavapäraseks saanud.

Eriti grotesksena kõlab väljaöeldu selles valguses, et just samal päeval toimus Tallinnas Vene saatkonna ees vägagi mõjuv meeleavaldus Ukrainas Vene vägede toime pandud naistevastase vägivalla vastu. Ukraina emasid, tütreid, vanaemasid ja õdesid vägistavad nende kodumaal okupandid, tapavad või piinavad surnuks, kuid meie oma "senjöör, härra" Helme teeb häbi kogu eesti rahvale, võttes rahvasaadikuna seisukoha, et ukrainlannad peale oma keha müümise muud ei oskagi.

Palun vabandust, Ukraina naised! Väga suur osa eestlastest nii ei arva ning meil on siiralt häbi, et selline asi juhtus. Mart Helme sõnavõtt oli rõve ning näitab vaid ütlejat ennast kõige halvemas võimalikus valguses. Ilmselt on tegemist vana inimese sisemise perverssuse avaldumisega, kusjuures intelligentne inimene oskaks seda siiski teiste eest varjule jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles