Tapa gümnaasiumi õpetajad ja õpilased tutvuvad Sloveeniaga

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Sloveenias kogemusi hankimas.
Sloveenias kogemusi hankimas. Foto: Erakogu

Tapa gümnaasiumi ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Indrek Niibo sõnul sõideti Sloveeniasse 3. aprillil Helsingi ja Viini kaudu. Reisist võtab osa viis õpetajat ja kuus õpilast.

Sloveenia pealinn on Ljubljana, kuid Tapa gümnaasiumi pere viibib eeskätt riigi suuruselt kolmandas linnas Celjes. Reisil on kaks eesmärki.

"Õpilased osalevad kohaliku kooli tundides, õpivad tundma kohalikku koolisüsteemi. Rõhk on diferentseeritud õppel. Õpilased jälgivad tundides seda, kuidas Sloveenias õpetatakse erinevaid aineid seotult koos, näiteks kuidas matemaatikatunnis õpetatakse ajalugu või keeleteadust," rääkis Niibo.

"Õpetajatele on töövarjutamine. Õpetajad osalevad tundides, teevad märkmeid kohaliku koolisüsteemi kohta. Kohtusime Sloveenia endise haridusministriga, arutasime kahe riigi haridussüsteemi erinevusi ja sarnasusi. Eile kohtusime ka Sloveenia presidendiga," jätkas Niibo.

Sloveenia presidendiks on 58-aastane Borut Pahor. "Presidendiga viibisime samal üritusel, aga me ei tutvunud temaga," täpsustas Tapa gümnaasiumi inglise keele õpetaja Anneli Kaasik.

Kultuuriprogrammi käigus on tapalased käinud ka mere ääres, mägedes matkamas, mitmes muuseumis, kontsertidel. Tagasi Eestisse jõutakse reedel Istanbuli kaudu.

Septembris tulevad Sloveenia õpilased koos õpetajatega Eestisse vastukülaskäigule. Nii nagu praegu tapalasi majutatakse Sloveenias peredes, majutatakse sloveenid sügisel Eestis peredesse.

Kaasiku sõnul on Sloveenias käik osa suuremast projektist, mille raames mitmed Tapa gümnaasiumi õpetajad käisid jaanuaris Iirimaal ning märtsis Saksamaal. Järgmise aasta kevadel lähevad õpetajad koos õpilastega Saksamaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles