Pühast vaimust laetud Tarmo Linnas: “Kel kõrvad on, see kuulgu”

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Elektrikirik Käru kirikus.

Pildil Viru-Jaakobi koguduse õpetaja ja muusik Tarmo Linnas.
Elektrikirik Käru kirikus. Pildil Viru-Jaakobi koguduse õpetaja ja muusik Tarmo Linnas. Foto: Dmitri Kotjuh, erakogu

Tarmo Linnas on Viru-Jaakobi koguduse pastor, Tartu teoloogia akadeemia heebrea keele ja vana testamendi eksegeesi õppejõud. Samuti mängib ta basskitarri, on jaganud lava Onu Bellaga – kahe klassivenna loodud punkbändis Onu Bella ja Öörahu – ning tuuritanud Euroopas Tõnu Trubetsky bändiga The Flowers of Universe.

Linnas on ka Viru vangla kaplan – hingehoidja vanglaseinte vahel. Aastaid tagasi hakkas tema muusikameeli köitma ambient – helide muusika, mida kuulates võivad meeled rännata välja ükskõik milliste seinte vahelt. Ehk jõuda ka kõrgemale?

2020. aastal sai Linnase ideest alguse Elektrikirik: Viru-Jaagupi kirikut üheks ööks lummava valguse ja heliga täitev üritus, mis nüüdseks kasvanud festivalimõõtu ning toimub mitmes Lääne-Viru- ja Järvamaa kirikus ja kus astub üles ka vanameister Sven Grünberg.

Sel nädalal tähistab kristlik maailm vaikset nädalat: palmipuudepühast läbi suure neljapäeva, suure reede ning vaikse laupäeva kuni ülestõusmispühadeni – nädalat Jeesus Kristuse ristisurmast tema ülestõusmiseni. Aga mitte ainult kristlased ei tähista. Kõik teevad seda mingil viisil, kasvõi mune värvides.

Tarmo Linnas ja tema süntesaator.
Tarmo Linnas ja tema süntesaator. Foto: Tarmo Linnas
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles