Haljala kooli ukrainlannast õpetaja aitab lastel tavapärase elu juurde naasta

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Anna Gorlo aitab lastel arvutis koduseid töid teha.
Anna Gorlo aitab lastel arvutis koduseid töid teha. Foto: Veiki Ojaperv

Selle nädala algusest alustas Haljala koolis tööd kuu aega tagasi Krõvõi Rihi tööstuslinnast sõja eest põgenenud noor ukrainlanna Anna Gorlo. Tema suurim unistus, nagu miljonitel teistelgi, on naasta kodumaale tavapärasesse ellu.

Anna Gorlo sattus Haljala kooli juhuste kokkulangemise tõttu. Nimelt otsis Haljala kool ukrainlasest koordineerijat ja õpetajat, kes aitaks põgenike lastel paremini kooli sulanduda. Samal ajal otsis aga Jänedal viibiv Anna Gorlo tööd ning sotsiaaltöötaja oskas õigel ajal õiged otsad kokku viia.

Anna Gorlo on 25-aastane Venemaa juurtega ukrainlane, kes töötas oma kodulinnas Krõvõi Rihis e-kaubanduses IT-erialal ja eraõpetajana. Lisaks ukraina ja vene keelele oskab ta küllalt heal tasemel inglise keelt. Haljala koolis on tema tööks lastega suhtlemine, tõlkimine ja nende õppeprogrammide koordineerimine. "Osa Ukraina koole töötab edasi ja ma aitan nende koolide õpetajatega suhelda, et lapsed saaksid võimalikult kiiresti normaalse õppimise juurde naasta," sõnas Gorlo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles