Bridžis muutusteta: esikolmikus ikka Later, Eisma ja Kelp

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Bridžis, aga eriti selle võistkonnamängu alaliigis pattonis pole kaardijooksul mingit rolli – alati jõuavad parimate hulka heade oskustega mängijad.
Bridžis, aga eriti selle võistkonnamängu alaliigis pattonis pole kaardijooksul mingit rolli – alati jõuavad parimate hulka heade oskustega mängijad. Foto: Vladislav Musakko

Lääne-Viru meistrivõistlused bridži pattonis ehk võistkonnamängu ühes alaliigis üllatusi kaasa ei toonud. Esikolmikusse jõudsid võistkonnad Later, Eisma ja Kelp, kes on ikka ja jälle maakondlikel võistlustel medaleid võitnud.

Asjatundjad väidavad, et patton on bridži selline mänguliik, kus juhusel igasugune roll puudub. Edu tagamiseks peab mängima korraga nii tasakaalukalt kui ka kaalutletud riski appi võttes ja kolm esikolmikusse jõudnud võistkonda seda ka veenvalt tõestasid. Matši tulemusele avaldab selles mänguliigis suurt mõju juba üksainus võtmata tihi, rääkimata eksimustest pakkumiste tegemisel.

Pattoni meistrivõistlused koosnesid kolmest osaturniirist ja üheksast võimalikust kaheksal juhul jõudsid medalivõitjad neil esikolmikusse. Ainult Kelp komistas korra, jäädes esimesel osaturniiril neljandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles