Rannaäärsed toidukohad on lähenevaks suveks valmis

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Vergi sadamarestorani Wirkes’ perenaine Kelli Suigusaar ja peakokk Lauri Loit ootavad algavaks suveks senisest rohkem välisturiste Soomest.
Vergi sadamarestorani Wirkes’ perenaine Kelli Suigusaar ja peakokk Lauri Loit ootavad algavaks suveks senisest rohkem välisturiste Soomest. Foto: Erakogu.

Lahemaa rannajoonel asuvad toidukohad valmistuvad suvehooajaks. Plaanid on erinevad, kõiki aga ühendab mure viimastel aastatel kokku kuivanud tööjõu pärast. Muist kohti on nädalalõppudel juba avatud, laupäeval toimub avaüritus ka Altja kõrtsis.

Altjal puhuvad lisaks meretuultele uued tuuled kõrtsi juhtimises. Organisatsiooniliselt kuulub Altja kõrts Palmse mõisa alla, kusjuures mõlemat juhib Merili Vipper, kel on suur kogemus elamusmatkade korraldamisel. Vipper soovib kasutada senisest enam Altja loodusradade ja eheda rannaküla õhustiku potentsiaali, pannes kõrtsi nendega ühes taktis astuma nii välisturistide kui ka kohaliku kogukonna hüvanguks. Kõrtsi avamisürituse osa on elamusmatk läbi looduse ja rannaküla.

“Mina usun sellesse, et Altja plussiks ongi kõrts ning küla ja ranna ajalugu,” ütles Vipper. Oluliseks peab ta kõrtsi regulaarset lahtiolekut, viimastel aastatel on see avatud olnud pigem kaootiliselt. “Justkui on ja siis ei ole ka,” lausus ta. Sündmuste plaanis nimetab Vip­per ennast praegu vaatlejaks. “Kui publikuhuvi jätkub, siis oleme valmis rohkem panustama ja korraldama ka suuremaid asju,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles