Kammerorkester Kiievi Solistid annab kontserdi Jõhvis

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kammerorkester Kiievi Solistid alustas kontserdireisi päev enne Ukraina sõja puhkemist.
Kammerorkester Kiievi Solistid alustas kontserdireisi päev enne Ukraina sõja puhkemist. Foto: D. Matvejevas

Jõhvi kontserdimajas annab 28. aprillil kontserdi kammerorkester Kiievi Solistid, Ukraina juhtiv kammerorkester, kelle kontserdireis Itaalias algas 23. veebruaril, päev enne Ukraina sõda. 

Sestsaadik on orkester justkui kodutuna reisinud mööda Euroopat, esitades oma kodumaa lugu muusika kaudu.  Peale Itaalia-tuuri on Kiievi Solistid andnud Euroopa muusikainstitutsioonide eestvõttel ja abiga kontserte Saksamaal, Šveitsis, Rootsis, Norras, Leedus ja Lätis. Kammerorkestri lavapartneriteks on neil erilistel puhkudel olnud Norra Kammerorkester, Baseli Kammerorkester, Eric Ericssoni Kammerkoor, Benny Anderson ning teised muusikud ja kollektiivid.

Kammerorkester Kiievi Solistid, kelle kunstiline juht on Anatoli Vassilkivski, koosneb kutselistest Ukraina muusikutest, kellest enamik on rahvusvaheliste konkursside laureaadid. Orkestri asutajaks oli väljapaistev ukraina viiuldaja ja pedagoog Bogodar Kotorovitš (1941–2009).

Kiievi Solistid on olnud mitme muusikaliteratuuris olulise teose, nagu Benjamin Britteni "Sõjareekviem", George Palmeri kontrabassikontsert ning Erkki-Sven Tüüri marimbakontsert, esiettekandjaks oma kodumaal.

Estonia kontserdisaalis esinesid Kiievi Solistid viimati 2007. aasta novembris ukraina helilooja Valentin Silvestrovi autorikontserdil.

Väljapaistvate saavutuste eest on Ukraina välisministeerium kollektiivile andnud auväärse tiitli "Ukraina kultuuri saadik maailmas".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles