Mahebroileri filee ja ebaküdoonialimonaad pälvisid tunnustuse

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Eesti parim toode Virumaa väikeettevõttelt 2022 – Kikerikii mahebroileri filee.
Eesti parim toode Virumaa väikeettevõttelt 2022 – Kikerikii mahebroileri filee. Foto: Äntu Mõis OÜ

Toiduliit tunnustas täna aastakonverentsil Eesti parimaid toiduaineid. Väike-Maarja valda tuli lausa kaks auhinda. Eesti parim toode Virumaa väikeettevõttelt on Kikerikii mahebroileri filee ning rahva lemmikuks valiti Vinkymoni ebaküdoonialimonaad.

Kikerikii mahebroileri filee tootja on Äntu Mõis OÜ. Kikerikii brändi valikus olev mahebroileriliha on esimene omataoline toode Eesti poelettidel – keegi teine Eestis mahebroileriliha ei tooda. Äntu Mõisa kanad söövad pestitsiidi- ja GMO-vaba toitu ning nende raviks ei kasutata antibiootikume.

Viis aastat tagasi tekkis Äntu Mõis OÜ juhatuse liikmel Lauri Bobrovskil mõte hakata mahebroileriliha tootma. Esialgu keskenduti munatootmise arendamisele. "Eelmisel aastal võtsime ette broilerikasvatuse ja tulime toodetega turule," kõneles Bobrovski ning nentis, et tarbijad on tooted hästi vastu võtnud. "Kes on proovinud, see tunnetab broileri ja broileri vahet," ütles Äntu Mõisa juhatuse liige.

"Kuigi elame endiselt väljakutseterohkel ajal, oli tootearendus möödunud aastal Eesti toidusektoris väga intensiivne – turule toodi hulgaliselt uusi ja põnevaid tooteid. Suurtootjad näitasid konkursil oma kõrget taset, esitledes nii põnevaid maitsekooslusi, kvaliteetset toorainet kui ka üha enam keskkonnasõbralikke pakendeid. Ka piirkondlike toodete valik oli tänavu väga eriilmeline ja parimate valimine osutus hindajatele parajaks pähkliks," rääkis toiduliidu juht Sirje Potisepp autasustamistseremoonial.

Lisaks valiti tänavu pressi lemmik ja rahva lemmik. Facebooki lehel "Eesti parim toiduaine" kogus enim hääli Ärina külas tegutseva Vinkymon OÜ ebaküdoonialimonaad C-vitamiini ja tsingiga.

Juba 28. korda Eesti Toiduainetööstuse Liidu eestvedamisel toimunud Eesti parima toiduaine konkursil osales tänavu 66 ettevõtet 161 tootega. Konkursi eesmärk on selgitada välja möödunud aastal turule jõudnud ja Eestis valmistatud parimad toidutooted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles