Vald tunnistab Haljala kooli ehitusprobleeme

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Haljala kooli sarikapidu jaanuari lõpus.
Haljala kooli sarikapidu jaanuari lõpus. Foto: Ain Liiva

Haljala koolimaja ehitus on komistuskiviks saanud nüüdseks kahele vallavanemale, kuid muredel ei paista lõppu olevat. Hiljuti lükati esialgu selle aasta aprilliks valmima pidanud kooli ehitustähtaeg tuleva aasta jaanuari. Samuti säilib oht, et vald peab mingi osa riigi tugiteenuste keskuselt saadud toetusest tagasi maksma.

Mured koolimaja ehitusega hakkasid kuhjuma möödunud aasta suvel ning otseselt näpuga näidata, kes nendes süüdi on, on üsnagi keeruline. Olukord ehitusmaterjalide turul oli ja on siiani väga muutlik ning koolimaja ehitaja Vanalinna Ehitus OÜ proovis leida lahendusi, et projektile vastav koolimaja siiski kokkulepitud tingimustel valmis saada. Alternatiivsete lahenduste otsimine, aja raiskamine ja praeguse Haljala vallavanema Anti Puusepa sõnul kehv kommunikatsioon asjaosaliste vahel tingisid olukorra, kus ehitustähtaeg lükkus muudkui edasi ja samal ajal ehitushinnad kallinesid veelgi. Sinna juurde koroonakriisist tingitud tööjõuprobleemid ja tarneraskused, ekstreemselt lumine talv ning nüüd ka sõda Ukrainas on tekitanud olukorra, kus kooli ehitus kujuneb oluliselt kallimaks, kui esialgu plaanitud.

“See jutt, et kooli ehitus on graafikust pisut maas, on probleemide vaiba alla lükkamine olnud. Probleemid on tõsised ja nendega tuleb väga aktiivselt tegeleda,” kõneles vaevu kaks kuud ametis olnud Haljala vallavanem ja ettevõtja Anti Puusepp. Puusepp sai Haljala vallavanemaks selle aasta veebruari lõpus, kui võimukoalitsioonile ja vallavanem Ivar Lillebergile heideti ette justnimelt kooli ehitusel tekkinud raskusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles