Mootorratturid toovad jüriöö märgutuled Rakverre (1)

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Jüriöö märgutuled loitsid ka aastal 2021.
Jüriöö märgutuled loitsid ka aastal 2021. Foto: Dmitri Kotjuh

Ajakeskus Wittenstein kutsub reedel, 22. aprillil kell 21 süütama märgutuld ja näitama, et vaba Eesti elab. Märgutuld viivad Paide vallimäelt üle Eesti laiali mitukümmend motoklubi.

Mootorratturid toovad kell 18 märgutule Rakvere linnuse juurde, kus linnuserahvas tule vastu võtab. Linnuse juures kohtutakse ka Ida-Virumaalt tulnud mootorratturitega, kes viivad tule edasi Jõhvi ja Narva suunas.

Kella 19-ni on linnarahval võimalik laternaga tuld kaasa võtta, et sellest oma jürituli süüdata.

Juba muinasajal tehti jürituld kurja peletamiseks äsja välja lastud karja juurest, 1343. aasta jüriööl sai sellest aga märgutuli suure ülestõusu alguseks. Juba tol ajal oli inimestel soov olla oma maa peremehed. Täna oleme vabad ja väärtustame oma vabadust ning hoiame maarahva traditsioone, mis on aidanud eesti rahval rasked ajad üle elada.

Jüriöö märgutulede ürituse otseülekannet, kus arutlevad Jüri Ratas ja Riho Terras teemal "Kuidas hoida vabadust?", mootorratturite starti Paide vallimäelt ja märgutule jõudmist Tallinnasse Toompeale ja Tartusse, samuti märgutule süttimist Paide ordulinnuse vahitorni tipus saab jälgida DelfiTV vahendusel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles