Õppus YMER kogub keskpolügoonil jõudu

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kaitseväe keskpolügoonil toimub õppus YMER.
Kaitseväe keskpolügoonil toimub õppus YMER. Foto: Hardi Liuhka

Alates esmaspäevast on kaitseväe keskpolügoonile liikunud 1. ja 2. jalaväebrigaadi üksused, et võtta osa seal toimuvast õppusest YMER. Õppuse aktiivne faas algab reedel,

Tegemist on kompanii taseme õppusega, mille käigus mõlema brigaadi allüksused harjutavad kompaniide tegevusi ründavates, kaitsvates ja kaasnevates tegevustest.

"YMER annab erinevatele relvaliikidele võimaluse omavahel koostööd teha. Ülemad saavad arusaama lahinguruumi ettevalmistuse olulisusest ja tehtavate tööde mahust. Võimalus on harjutada realistlikes tegevustes soomustatud vastasega," ütles Viru jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Tarvo Luga.

Õppusel matkitakse lahinguolukorda manööverüksustele fookusega jalaväekompaniidel ja samal ajal väljaõppes olevatele lahingutoetus ja -teenindusüksustele.

Praegu käivad õppuste alal ettevalmistavad tegevused. Aktiivne faas algab reedel, kui Kuperjanovi jalaväepataljon proovib jõudu Viru jalaväepataljoni vastu, misjärel vahetatakse omavahel pooled. Õppusest võtab osa ka liitlaste soomusüksus, mis annab ründavale poolele jõudu juurde ja paneb kaitsjate oskused proovile.

"Pakume kompaniidele võimalikult realistliku võimaluse pataljoni raamistikus taktikalisi tegevusi lihvida. Jalaväelased saavad harjutada koos miinipildurite, pioneeride, tagala, lahinguteeninduse, luure ja liitlastega. YMER loob eeldused, et pataljon oleks eesootaval suurõppusel edukas," ütles Kuperjanovi jalaväepataljoni staabiülem major Robert Rajaste.

Kalevi jalaväepataljoni staabi juhitaval õppusel osalevad Viru jalaväepataljon, Kuperjanovi jalaväepataljon, pioneeripataljon, tagalapataljon, suurtükiväepataljon, luurekompanii ja liitlaste üksused.

Õppuse aktiivsest faasist võtab koos liitlastega osa kuni 1200 kaitseväelast 1. ja 2. jalaväebrigaadist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles