Võsul traagiliselt lõppenud tulekahju põhjustas gaasiplahvatus

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Traagiliselt lõppenud tulekahju Võsul Laane tänavas.
Traagiliselt lõppenud tulekahju Võsul Laane tänavas. Foto: Ain Liiva

Esmaspäeva hommikul Võsul Laane tänava eramus puhkenud tulekahju, milles hukkus 92-aastane majaperemees, põhjustas gaasiplahvatus.

Põlengu põhjuseid uurinud Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektor Tanel Sepajõe selgitas, et teadaolevalt toimetas mees alatihti gaasiseadmetega ning ka tulekahju ajal toodi hoone magamistoast välja gaasiballoon, mille kraan oli lahti ja mille küljes oli tugevasti sulanud reduktor. "Sellest tulenevalt on tulekahju tekkimise peaversioon, et hoonesse imbus süttimiseks piisav kogus gaasi," sõnas Sepajõe. Gaas süttis mingil põhjusel, näiteks valgusti sisse-välja lülitamisel, tekkinud sädeme tõttu või lahtise tule kasutamisel. Viimase puhul tõi Sepajõe näiteks gaasipliidi süütamise. Eespool nimetatud gaasikoguse süttimine järel võtsid tuld kardinad, riided, tapeet.

"Ühtki vihjet muule tulekahju tekkimise põhjusele sündmuskohal ei olnud," nentis Sepajõe. Tema sõnul oli elektripaigaldis sisuliselt uus ja selle võimalikes süttimiskohtades otseseid koldetunnuseid ei olnud. Peainspektor ei välistanud, et põlengu põhjustas elekter, sealhulgas elektrilise sädemega gaasipliidi süütamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles