Juhtkiri: enne lehm, siis laut

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Kunagi elanud üks talumees, kes tahtis lehma pidama hakata. Mõeldud – tehtud. Ostis lehma. Aga lauta ei olnud. Hakkas siis lehmale lauta ümber ehitama, aga materjali nappis ja talv tuli peale. Vaene elukas külmetas ja külarahval oli kurb seda pealt vaadata, kuniks pandi käed külge ja laut sai valmis.

Tamsalu kultuurimaja tehti korda, aga katust ei puututud. Kainet talupojamõistust kasutades võinuks sellist apsakat vältida. Maja tervis sõltub suuresti katusest ja ei usu, et ükski inimene enda elamise puhul sellist viga oleks teinud, et logu katuse all oma eluruumid üles oleks vuntsinud. Kui katuseremont on kallis ja selleks raha ei ole, siis tasuks ikkagi juurde koguda ja kogu remont edasi lükata. Kilplasetööd pole ju mõtet teha.

Tamsalu kultuurimaja remondil on populismi mekk juures. Tolleaegsel võimukoalitsioonil oli ehk soov kultuurimaja valimiste ajaks ära remontida. Kuna aga rahakoti sisu nappis, pidi tegema valiku, mida remontida. Üks katuseremont võib olla ju vajalik, aga remonditud katust on raske linditseremoonia ja orkestriga avada. Küll aga saab nõnda teha siis, kui kultuurimaja saal ja fuajee kiiskavad äsja kuivanud värvist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles