Lutsu preemia laureaat Tõnis Niinemets pidi Palamusel Tootsi moodi palvetama

Copy
Tõnis Niinemets pidi Palamuse laval Tootsi moodi palvetama.
Tõnis Niinemets pidi Palamuse laval Tootsi moodi palvetama. Foto: Jõgeva Vald

Tõnis Niinemetsale anti pühapäeval Palamuse rahvamajas Oskar Lutsu huumoripreemia. Draamateatri näitleja ja koomik sai selle auhinna 34. laureaadiks. 

Oskar Lutsu huumoripreemia antakse nalja kirjutajale või esitajale, kes on eelmisel aastal rahvast enim naerutanud. Niinemets on naerutanud rahvast nii teatritükkides, püstijalakomöödiates, kinolinal kui ka teleekraanil. Tiitliga kaasneb rahaline preemia, mille summa koguneb suuresti huumorisõprade annetustest, olles seega igal aastal erinev. Tänavune preemiasumma oli 4341 eurot.

Jõgeva vallavanem Angela Saksing andis Niinemetsale traditsiooniliste kingitustena üle ahjuroobi ja Ene Luik-Mudisti klaastaiese. Ahjuroop läks kohe käiku, sest Niinemets pidi näitama, kuidas tal Tootsi moodi palvetamine välja tuleb. Vallavanem Angela Saksing ja Palamuse muuseumi pedagoog Aili Kalavus lõid põlvitava Niinemetsa huumoripreemia laureaadiks. 

Peale laureaadi tunnustatakse huumoripreemia üleandmisel annetajad. Neile mõeldud tänumeene omanikuks sai tänavu Malle Puusepp. Huumoripreemia üleandmisüritust juhtis ja laureaati küsitles Ivar Vinkmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles