Rakveres on pühapäevastel sporditreeningutel osalenud juba 130 mudilast

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Mudilaste sportlik pühapäev.
Mudilaste sportlik pühapäev. Foto: Grete Veedla

Euroopa spordipealinna tiitlit kandev Rakvere pakub igas eas liikumishuvilistele võimalusi tegeleda eri spordialadega. Jaanuari alguses ellu kutsutud ja lasteaiaealistele mõeldud sportlikud pühapäevahommikud on olnud väga populaarsed.

Idee algataja, Rakvere spordikeskuse juhi Ave Satsi sõnul on treeningu eesmärk süstida lastesse liikumisrõõmu ning võimaldada peredele regulaarset aktiivset vaba aja koosveetmist. "Aprill on kohe lõppemas ja nelja sportliku kuu möödudes on kokkuvõtteid rõõmustav teha. Meie treeningul on osalenud juba 130 eri vanuses mudilast. Nendest pooled on trennis käinud vähemalt kolmel korral ja igal pühapäeval võib saalis tervitada enam kui 20 spordisõpra," rääkis ta.

Huvitavaks teeb treeningu see, et suure vanusevahega lapsed saavad koos mürgeldada, üksteiselt õppida ja teineteist aidata. "Võimalusel kasutame eri spordisaale ja juhendajaid. Samas ei ole nõutud klubi liikmesust või kuumakseid. Treenereid on meil kümmekond – kes on spordikooli treener, kes kehalise kasvatuse õpetaja, mõni on spordisõber ja ka lapsevanem. See valik annab paindlikkust ja kindlustunnet, et ükski sportlik pühapäev vahele ei jää ja liikumine toimub igal juhul Rakveres kell 12.00," kõneles linna spordijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles