Mitmekesisuse kuul saab osaleda viktoriinil

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Euroopa mitmekesisuse kuul saab end proovile panna viktoriinis.
Euroopa mitmekesisuse kuul saab end proovile panna viktoriinis. Foto: Eesti Inimõiguste Keskus

Mai on Euroopa mitmekesisuse kuu. Eesti inimõiguste keskus avab põlvkondade mitmekesisusest kõneleva fotonäituse Tallinnas ja kuulutab välja mitmekesisuse viktoriini.

Euroopa mitmekesisuse kuu tähtsündmuseks Eestis on üleeestiline mitmekesisuse päev 11. mail.

Eesti inimõiguste keskuse kogukonna eestvedaja Marleen Armei sõnul on mitmekesisuse kuu hea võimalus pöörata tähelepanu igaühe panusele meie ühiskonnas ning märgata vastandumise asemel just seda, kuidas erinevused meid kokku toovad. "Tänavuse mitmekesisuse kuu teema on "Sildu luues", mis keskendub ühisosade leidmisele inimeste, kogukondade ja põlvkondade vahel," nimetas ta.

Lisaks saavad huvilised alates tänasest oma teadmiste mitmekesisust testida lõbusal ja harival mitmekesisuse päeva veebiviktoriinil, mis on leitav Eesti inimõiguste keskuse kodulehelt.

3. mail avatakse koostöös MTÜ Eesti Tänavafotograafia ja Telliskivi loomelinnakuga Tallinnas Kolme Puu galeriis fotonäitus, mille keskmes on eri põlvkonnad ja vanuseline mitmekesisus

Mitmekesisuse päeva ja kuu tähistamist Eestis veavad eest Eesti inimõiguste keskus ja mitmekesisuse kokkuleppega liitunud organisatsioonid. Mitmekesisuse kuud tähistavad 26 Euroopa riiki ja tähistamist veab eest Euroopa Komisjon. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles