Eesti Arsenali juht läheb mai alguses kohtu alla relvaseaduse rikkumise pärast

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Eesti Arsenal OÜ looja ja juhataja Jens Haug juhtis varasemalt ohutusjuurdluse keskust.
Eesti Arsenal OÜ looja ja juhataja Jens Haug juhtis varasemalt ohutusjuurdluse keskust. Foto: Madis Veltman

Prokuratuur süüdistab Lääne-Virumaal loodud militaarettevõtet Eesti Arsenal ja selle juhti Jens Haugi lõhkeaine ebaseaduslikus käitlemises, sõjarelva ebaseadusliku omandamises ja hoidmises ning strateegilise kauba ebaseaduslikus veos. 2. mail peetakse kriminaalasjas eelistung, kus määratakse protsessi edasine käik.

Eesti Arsenal on 2015. aastal loodud militaarettevõte, mis toodab kaitseväele lõhkematerjale ja väljaõppeseadmeid. Kuigi eksport moodustab suure osa Eesti Arsenali käibest, on selle põhiliseks partneriks Eesti kaitsevägi.

Prokuratuur süüdistab 55-aastast Jens Haugi selles, et ta valmistas enne 2019. aasta septembrit ebaseaduslikult umbes 250 milliliitrit vedelat nitrotselluloosi sisaldavat lõhkeainet, mida hoidis oma elukohas Kadrina vallas Mõndavere külas. Samuti süüdistatakse teda 3,05 grammi nitrotselluloosi sisaldava lõhkeaine valmistamises ja ebaseaduslikus üleandmises 38-aastasele mehele, kellel lõhkematerjali soetamiseks luba polnud ja kes omakorda toimetas selle enda korterisse Tartusse Tähe tänaval. Lisaks andis ta süüdistuse järgi 2017. aasta suvel Mõndavere külas samale mehele üle 164,4 grammi suitsuga püssirohtu ning 454,43 grammi suitsuta püssirohtu, mida mees hoidis oma korteris Tartus Tähe tänaval. Kuna nii süüdistataval kui ka 38-aastasel mehel puudusid lõhkeaine käitlemiseks vajalikud load, pani süüdistatav prokuratuuri hinnangul toime lõhkeaine ebaseadusliku käitlemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles