EKRE saadikud soovisid Väike-Maarja valla hariduskavasse "traditsioonilist õpikäsitlust"

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Mõni aasta tagasi avati Väike-Maarja gümnaasiumis uhke labor, mille abil saab õppimise muuta mitmekesisemaks ja kvaliteetsemaks.
Mõni aasta tagasi avati Väike-Maarja gümnaasiumis uhke labor, mille abil saab õppimise muuta mitmekesisemaks ja kvaliteetsemaks. Foto: Vladislav Musakko

Kuigi Väike-Maarja gümnaasium on üks maakonna väiksemaid – käesoleval õppeaastal asus selle gümnaasiumiklassidesse õppima 63 noort –, loodab vald kooli praegusel kujul igal juhul edasi pidada. Seda hoolimata asjaolust, et spetsialistide hinnangul jagub lähitulevikus Lääne-Virumaal gümnaasiumiõpilasi vaid kolme kooli jaoks ja üks neist on kindlasti sügisel avatav Rakvere riigigümnaasium.

Gümnaasiumihariduse järjepidevuse vajadus raiuti neljapäeval ka dokumenti: Väike-Maarja vallavolikogu võttis vastu hariduse arengukava. "Ma ei näe ohtu, et Väike-Maarja gümnaasium jääks õpilasteta," ütles valla haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Deili Matson arengukava tutvustades. "See, kas gümnaasium jätkab, on meie – valla ja volikogu – töö ja mure. Arengukavas on kirjas, et kooli gümnaasiumiosa jätkab igal juhul. Ka siis, kui õpilaste arv peaks vähenema."

Matson tõi esile, et et Väike-Maarja gümnaasiumi noorte riigieksamitulemused on olnud väga head. "See tõestab, et gümnaasiumis antakse kvaliteetset õpet," kõneles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles