Jutuvestmisfestivalil kõlavad pajatused ja linnulaul

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Mitu festivali Ööbikuööd ettevõtmist leiab ased Kiltsi mõisas ja pargis.

 
Mitu festivali Ööbikuööd ettevõtmist leiab ased Kiltsi mõisas ja pargis.  Foto: Marianne Loorents

Jutuvestmisfestival Ööbikuööd, mis toimub üle Eesti 17.–20. maini, toob Lääne-Virumaale jutuvestja, viib huvilised linnulauluretkele, matkale ja kontserdile. 

Festivali Ööbikuööd raames leiab 19. mail Viru-Nigula raamatukogus ja Lääne-Virumaa keskraamatukogus aset muinasjutukohtumine Eesti rahvakultuuri keskuse jutuvestja Maili Metssaluga.

Kiltsis toimub mõisapargis linnulauluretk koos linnulausuja Peep Veedlaga, mõisakülastus ja pargikontsert, kus kõlab muusikaline jutupõimik jutuvestja Polina Tšerkassovalt.

20. mail leiab Moe kõrtsis aset vanade pärimuslugude vestmine koos Saksi raamatukoguhoidja  Sirje Võsaga. Alates kella 17 on avatud kõrts, kus pakutakse üllatusi ning võimalik ajas rännata.

Õhtul saab Sõmeru keskusehoone juurest minna matkama Kreutzwaldi lapsepõlveradadele koos matkajuht Mart Laidrooga. Kaarli kivi juures pajatab lugusid jutuvestja Polina Tšerkassova.

Ööbikuööd on pärimuslike lugude, muusika ja maagilise miljöö festival, mis seekord hõlmab kümmet maakonda. 

​Jutuvestmisfestivali peamine eesmärk on panustada meie rahvakultuuri olulistele osadele – jutuvestmise säilimisse ja väärtustamisse. Festivaliüritused on mõelnud nii lastele, noortele, peredele kui ka jutuvestmistraditsiooni sügavuti hindavatele külalistele. Sellel aastal on suur rõhk pandud just koolinoortele ja päris pisikestele, kes veel lasteaias käivad.

 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles