Nädala kaja: enne koitu on kõige pimedam

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Veiki Ojaperv.
Veiki Ojaperv. Foto: Madis Veltman

Mäletan noorena omandatud tarkust, et enne koitu on alati kõige pimedam. Kõige raskemad ajad maailmas toovad kaasa hilisema suure õitsengu ja peale ühiskondlikke tragöödiaid toimub hüppeline areng. Vaevalt see teadmine praegu Ukraina idaosas kaevikus vabaduse eest võitlevaid sõdureid abistab, aga ehk abistab meid – tugitoolist kaasa elajaid.

Kogu selle sõja taustal jäävad silma loomulikult ka meie enda ühiskonnas toimuvad protsessid, kõlavad kommentaarid, avalik arvamus, meedia käitumine, meedia tarbijate käitumine ja poliitika. Esimese hurraaga tulid igast pimedast kapinurgast välja tugitoolikindralid ja köögikolonelid, kes hakkasid teemasse süüvimata meie enda kaitsejõude tatiga pritsima, tuues näiteks, et kui Eesti Ukrainale relvi saadab, jääme meie kaitsevõimeta. See on täielik bullshit. Kõik sellised otsused on strateegiliselt 109 korda läbi kaalutud, vaadatud üle plussid ja miinused ning loomulikult ka enda tagala.

Meeldivalt jäi kohe silma kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem, kes ka infosõja rindel kohe julgete avaldustega Facebookis rumalaid väiteid ümber lükkas. Mina usun, et Herem näitas head eeskuju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles