Mopeedautodele muutub tehnoülevaatusel käimine kohustuslikuks

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Mopeedauto. Pilt on illustratiivne.
Mopeedauto. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Alates 1. maist peavad mopeedautode omanikud viima enda sõidukid kuue kuu jooksul tehnoülevaatusele ning edaspidi ei pea üle seitsmekümneaastaseid musta numbrimärgiga autosid ülevaatusele viima.

Mopeedautodele loodav tehnoülevaatuse kohustuse eesmärk on muuta nende liikluses osalemist ohutumaks ning takistada nõuetele mittevastavate ümberehituste ja parandustöödega sõiduke liikluses osalemist.

Transpordi asekantsleri Ahti Kuninga sõnul on liikluses palju neljarattalisi mopeede, mis ei vasta tehnonõuetele ega liiklusregistri andmetele. "Näiteks on sõidukit omavoliliselt ümber ehitatud, kehvasti parandatud või jäetud mopeedauto hoopis parandamata, ohustades teisi liiklejaid ja sõidukis olijaid," ütles Kuningas.

"Suur osa neljarattalisi mopeede tuuakse Eestisse Soomest, kus neid tuleb viia regulaarselt ülevaatusele. Soomest tuuakse neid Eestisse eelkõige sellepärast, et sõiduk ei läbi ülevaatust ja seda ei lubata liiklusesse. Seega tuuakse Eestisse oluliste, mõnikord lausa ohtlike vigadega sõidukeid. Ohutuma liikluse tagamiseks tuleb mopeedautosid edaspidi kontrollida regulaarsel ülevaatusel," selgitas Kuningas.

Lisaks Soomele on neljarattalistele mopeedidele ülevaatuse kohustus kuues Euroopa Liidu liikmesriigis, sealhulgas Leedus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles