Päästjatel oli kiire nädalavahetus

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Kulupõleng. Foto on illustreeriv.
Kulupõleng. Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Päästjad pidid nädalavahetusel tegelema mitme kulupõlenguga ja järelevalveta lõkkega. Päästjad tuletavad meelde, et tuletegemise ohutuse reegleid eirates võib tule tegemine päädida suure kahjuga, kus kannatada saavad inimesed ja kodudki.

Laupäeval kell 10.19 kutsuti päästjad kustutama umbes 1200 ruutmeetri suurust kulupõlengut Väike-Maarja vallas Salla külas. Kustutustööde käigus selgus, et suitsesid vanad sõnnikuhunnikud ja loomakorjus.

Samal päeval kell 13.19 oli aga lõkkest lennanud säde süüdanud ümbritseva kuiva rohu Kadrina vallas Loobu külas. Päästjatel tuli kustutada umbes 200 ruutmeetri suurune maastikupõleng.

Samuti laupäeval kell 16.20 said päästjad väljakutse Kadrina valda Jõetaguse külla, kus esialgsel hinnangul oli kulupõleng saanud alguse auto summutist lennanud sädemest. Päästjatel tuli kustutada nii süttinud sõiduk kui ka kaks hektarit põlevat pinnast. 

Pühapäeval kell 12.59 tuli päästjatel sõita Väike-Maarja valda Triigi külla, kus lõõmas järelevalveta jäetud prahihunnik. Päästjad kustutasid keskkonda reostanud põlengu ning andsid menetlemise üle kohapeal viibinud keskkonnaameti järelevalveametnikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles