Häirekeskuse nädalat iseloomustasid kiirabikutsed

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Kiirabiautod. Foto on illustreeriv.
Kiirabiautod. Foto on illustreeriv. Foto: Madis Veltman

Möödunud nädalal registreeris häirekeskus Lääne-Virumaal 350 sündmust. Kiirabisündmusi oli 220, politseil 97 ja päästeteenistusel 17 sündmust. 16 sündmust olid sellised, mille puhul reageerisid nii kiirabimeedikud, politseinikud kui ka päästetöötajad.

Nädala jooksul vajati kiirabi kõhu- või seljavaluga, rindkerevalu või südamehaigustega ja jäsemevalu või luumurdude, traumadega. Politseile mõeldud kõnede seas domineerisid väljakutsed, mis olid seotud joobes isikutega, liiklusõnnetuste ja lähisuhtevägivallaga. Päästjad olid enim hõivatud kulupõlengute ja tulekahjudega metsas ning abi osutamisega kas kiirabimeedikutele või politseinikele.

Hädaabinumbril 112 helistati ida regioonist (Ida- ja Lääne-Virumaa kokku) 4118 korral. Tavapärane kõnede arv on 3300–3500, seega taas oli kõnede arv keskmisest suurem ning tegemist väga töise nädalaga. Ida regioonis oli keskmine kõnede arv päevas 588. Palju kõnesid võeti ka SIM-kaardiga telefonidelt, ent abi ei vajatud. Sellega tekitatakse aga hädaabiliinile märkimisväärne koormus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles