Skandinaavias armastatud mereabisüsteem hakkas tööle ka Eestis

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Üks Trossi pakutavatest teenustest on rikki läinud väikelaeva lähimasse sadamasse pukseerimine.
Üks Trossi pakutavatest teenustest on rikki läinud väikelaeva lähimasse sadamasse pukseerimine. Foto: Purtse Vabatahtlik Merepääste

Eestis hakkas alates maist tööle Trossi nime kandev mereabisüsteem, mis sümboolse tasu eest väikelaevaomanikele merel kindluse tagab. Küsitav summa aitab aga omakorda merepäästeüksustel paremat varustust osta ja veelgi operatiivsem olla.

Trossi-nimeline mereabisüsteem on Skandinaavias aastakümneid juba töötanud ja selle eesmärk on süsteemiga liitunute abistamise tagamine merel näiteks juhul, kui alusel on vee peal kütus otsa lõppenud, alus on takerdunud kalavõrku või selle mootor on mingil põhjusel töötamise lõpetanud. Sellises olukorras võib vastavalt ilmale minna kaatri või jahi pukseerimine maksma keskmiselt 350 eurot, kuid suuremate aluste puhul on arve kordades krõbedam. Trossiga liitunuile on pukseerimisteenus aga põhimõtteliselt tasuta.

Siiski peavad kõik liitunud maksma aastast 88 euro suurust liikmemaksu, kuid kogunenud tulu ei lähe mitte kindlustusmaaklerite taskusse, vaid meie enda merepäästeüksustele, kes kogutud summa eest paate ja varustust uuendavad. Merehädalisi hakkavad teenindama vabatahtlikud merepäästeüksused üle kogu Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles